Workshop ‘Babycommunicatie / Dunstan Babytaal’

Die eerste weken kun je soms radeloos zijn, vooral als je baby huilt en je geen flauw idee hebt wat hem of haar mankeert. Moe? Honger? Zit er een boertje dwars? Als je goed luistert, kun je volgens de Dunstan Babytaalmethode vijf universele huilgeluiden onderscheiden en ontdekken wat er aan de hand is. Na een maand of vier verdwijnen de geluiden en reflexen en maken ze plaats voor bewuste communicatie.

Wat probeert je baby je te vertellen?
Je baby communiceert met verschillende (huil)geluiden en met signalen om aan te geven dat hij of zij iets wil. Zo zijn er signalen voor vermoeidheid en honger, maar ook voor zijn of haar behoefte aan jouw aanwezigheid. Als je de universele huilgeluiden en signalen van je baby goed kunt onderscheiden, weet je precies waar je baby behoefte aan heeft als hij/zij huilt. Je krijgt er zelf niet alleen meer zelfvertrouwen en rust door, ook je baby hoeft niet lang te huilen om duidelijk te maken wat hij wil. Dat is zowel fijn voor jou als voor je baby.

Je baby vertelt je al heel veel, niet met woorden maar met het lijfje. Dit noemen we lichaamstaal. Als je de signalen herkent, kun je toch al heel vroeg met je baby communiceren.

Je leert ondermeer:

 Dunstan Baby taal ( de 5- geluidjes_

 Handjes taal

 Lichaamstaal

Slaapsignalen herkennen

Hongersignalen herkennen

Aanvullende tips voor een goed contact tussen jou en je baby

Wil jij ook de lichaamstaal van je baby leren herkennen? Wij zetten de belangrijkste signalen voor je op een rij!