De Geboorte in Kaart

Bevallen doe je en geboren word je. 

Hoe was je bevalling? Een normale vraag waar vaak snel een antwoord op gegeven kan worden. Maar… nu deze vraag: “Hoe heeft jou baby zijn geboorte ervaren?”

Er staan maar weinig moeders bij stil. Logisch, als je zwanger bent ligt je focus ligt op de bevalling en jij moet de baby op de wereld zetten. 

Toch ligt het wat genuanceerder. Je baby “weet” wanneer het geboren moet worden en bereid zich hierop voor. Vanuit deze wetenschap weet precies wat het moet doen om geboren te kunnen worden. Natuurlijk moet jij hard persen maar je baby werkt enorm hard mee en is net zo wanhopig, uitgeput als jij………

Je bevalling kent verschillende fases en in alle fases van jouw bevalling volgt je baby ook een proces. Een een wonderlijk samenspel van primaire reflexen  en hormonen die zorgen voor een perfecte ligging, pijnstilling en adrenaline om de geboorte in te zetten, door te zetten en af te maken. 

Een inleiding, een moeizame geboorte of juist een heel snelle, persweeën wegzuchten, een vacuümpomp of keizersnede zorgt ervoor dat het “plan” van de baby in de war raakt. Dit kan voor onrust zorgen bij de baby.

Vlak na de kraamweek zul jij dit gaan zien door het huilen, moeilijk in- of doorslapen, niet in het eigen bedje slapen, spugen, overstrekken etc. . 

Door de Geboorte in Kaart te brengen, laat ik je zien wat  de onderliggende behoefte is van jou baby. Weten waarom een baby doet wat hij doet geeft jou rust en je baby vertrouwen in jou als moeder.

De methode van “Je geboorte in kaart” is verweven in mijn werkwijze als ervaren Babycoach en Docente babymassage Sinds 2016 mag ik mij een Geboren professional noemen.