Geboortepatronen in de kraamtijd

Lieve kraamverzorgster, babycoach, docente babymassage of droom-slaapcoach: Bevallen doe je en geboren wordt je. Als een baby is geboren hebben we het vaak over de bevalling. Wat we over het hoofd zien, is dat een baby is geboren. Een geboorte is voor baby een eerste imprint. Zeker als er sprake is geweest van een minder “zachte landing”. Dan kan een baby angst, pijn, controle verlies en onzekerheid hebben ervaren.

Wat zijn de gevolgen van een geboorte op een baby… Je leert en ervaart! het allemaal in deze mini masterclass.

Geboorte patronen zijn wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd op het gebied dan de pre- en perinatale psychologie. 

Geboortepatronen

Tijdens de opleiding tot kraamverzorgster heb jij specifieke vakkennis en vaardigheden aangeleerd voor het assisteren bij een bevalling. Jij mag en kunt jonge gezinnen ondersteunen in een hele bijzondere fase, de geboorte van een kindje! Jij weet uit ervaring dat elke geboorte anders is, uniek en bijzonder.

Als babycoach, droom-of slaapcoach leer jij ouders hoe te handelen bij een ritme probleem of wil jij de baby aanleren in-en door te slapen.

Dit is je kans om naast jouw unieke opleiding ook specifieke vakkennis te verkrijgen van geboortepatronen. Zo kun jij echt begrijpen wat een geboorte voor een baby betekent. Wat een baby te vertellen heeft over deze ervaring en hoe jij zorg op maat kunt bieden aan de baby omdat jij weet hoe je moet handelen en wat je ritmeplan is na bijv. een sectio, langdurige geboorte, snelle geboorte, ingeleide bevalling of vacuumverlossing.

Gedrag uit een geboortepatroon kan bijvoorbeeld zijn:
– Baby die veel huilt
– Baby die veel slaapt
– Moeite hebben met in-en doorslapen
– Alleen bij mama willen liggen
– Reflux
– Verhoogde lichaamsspanning (overstrekken)
etc.

Een avond lang (3,5 uur!) word je ondergedompeld in de wereld van geboortepatronen. Je leert welke reis een baby aflegt van conceptie tot en met de geboorte (8 fases), je leert wat een baby ervaart tijdens de fases van de bevalling. Je leert wat geboortepatronen zijn en hoe je moet handelen na de geboorte om deze baby de beste start te geven! Je zult gefocust zijn vanaf de eerste dia tot de laatste!

Jouw opbrengst:
Na deze avond kijk je voorgoed anders naar een pasgeboren baby en zult versteld staan hoe competent baby’s zijn in het (over)leven. En wat een baby verteld  over de geboorte.

Jij kunt vanaf de start ouders adviseren over hoe zij hun baby het beste kunnen begeleiden om onrust en onbegrip te voorkomen.  Het is het handboek voor de baby.

Praktisch:

De masterclasses  zijn incl. koffie / thee /frisdranken, werkboek etc

Kosten: 59,-

Cursusboekje inclusief

Duur: 3,5  uur 

Accreditatie: aangevraagd voor 3 punten

Waar? BBS heeft eigen opleidingsruimte in het gezondheidscentrum van Lief en Stoer
Dorpsstraat 35 in Nootdorp. Met voldoende parkeergelegenheid.

cursusdata en tijden

Masterclass

Geboorte patronen deel 1

Datum en tijd

dinsdag 19 november 18.30

donderdag 9 januari 18.30

dinsdag 28 januari 18.30

zaterdag 1 februari 11.00

Dinsdag 3 maart 19.30 uur

Zaterdag 7 maart 11.00 uur

Nog plaatsen vrij?

VOL

VOL

VOL

Nog 2 plaatsen

Nog 4 plaatsen

Nog 7 plaatsen