Thema avond: De badbevalling

Denk jij erover om in  bad te bevallen?

Bezoek dan onze thema avond badbevalling. Tijdens deze avond maak je kennis met de badbevalling. Deze kennis kun je gebruiken voor de thuisbevalling maar ook de badbevalling in het ziekenhuis.

Badbevalling

Bevallen in bad wordt door veel vrouwen als positief ervaren. Het water geeft steun en je kunt kunt de steeds sterker wordende weeën beter opvangen. Ook tussen de weeën door gaat ontspannen beter, waardoor er meer energie overblijft voor de geboorte. Wij willen je graag informeren over de mogelijkheden van in bad bevallen.

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

De voordelen van een badbevalling op een rijtje:

Ontspannende werking: hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Deze natuurlijke pijnstiller zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Hierdoor verloopt de ontsluiting over het algemeen sneller.

Verzachtende werking. Het warme water werkt als een natuurlijke manier van pijnbestrijding. Een badbevalling wordt aangeraden als je rugklachten, bekkeninstabiliteit, en of andere lichamelijke ongemakken ervaart.

Bewegingsvrijheid: In het water kan je gemakkelijk bewegen en van houding wisselen. Daarnaast kun je in elke houding zachtjes wiegen, wat het makkelijker maakt je bekkengebied te ontspannen en los te laten.

Afgebakende ruimte: Het bad is jouw ruimte. Comfortabel, warm en veilig.

Geleidelijke overgang: Voor de baby is de overgang naar onze wereld meer geleidelijk. In het water voelt het nog geen kou en worden de lichtprikkels gedempt.

Goed om te weten:

Bevallen in bad is alleen mogelijk als alles goed is met jou en de baby en er geen medische ingrijpen nodig is tijdens de geboorte. Pin je daarom niet vast op een waterbevalling. Zie het als één van de vele mogelijkheden die tot je beschikking staan als de situatie het toelaat.