Cursus in je zwangerschap: ‘De eerste weken met je baby’

Uit onderzoek blijkt dat – als de baby er eenmaal is – ruim 70% van de ouders meer informatie had willen krijgen tijdens hun zwangerschap over de eerste tijd met hun baby

Tijdens je zwangerschap zijn alle ogen gericht op de dag van je bevalling. Wat daarna komt is voor velen nog onbekend terrein.. Natuurlijk kan en mag je rekenen op je kraamverzorgende, zij zal je direct na de bevalling ondersteunen en advies geven. Maar je moet je bevalling verwerken, je hebt overweldigende gevoelens, herstellen van de bevalling en dan moet je ook nog van alles oefenen en leren: in een week!

Bij Lief en Stoer kun je je al tijdens de zwangerschap in alle rust voorbereiden op het leven met jullie baby. Wat zijn de behoeftes van de baby als het geboren is en wat zijn jullie verwachtingen? Je leert het allemaal in onze 3 daagse !

 Verloskundigen adviseren deze cursus en vinden dit een praktische, nuchtere en gezellige cursus, die ouders vertrouwen en handvatten geven voor de eerste tijd met hun baby!

Wat leer je tijdens deze cursus?

In 3 ochtenden van 9.30 – 12.00 weet je precies wat je kan verwachten van je kraamtijd en van je kraamverzorgster. Ook leren we je alles wat je moet weten over die eerste bijzondere weken met je baby. Je zit aan tafel, met comfortabele stoelen en voldoende pauzes om de benen te strekken.

  • herstel na de bevalling en geboorte
  • je baby vertelt een verhaal met zijn lichaamstaal, hoe kun jij luisteren?
  • Lichaamstaal en herkennen contactsignalen van je baby
  • krampjes, spugen, ritme krijgen
  • huilen en troosten
  • voeding o.a. flesvoeding! op verzoek of op de klok?
  • slapen en slaapproblemen voorkomen
  • praktijkles : verzorgen van de baby, tillen en dragen, oppakken en neerleggen, bedje opmaken, tummy tub en gebruik van autostoel.

Op verzoek plannen we een terugkom les in met de partners  voor babymassage en adviezen op maat!

Door al tijdens de zwangerschap bezig te zijn met jullie baby, kennis te vergaren en te oefenen met een levensechte pop, krijg je genoeg tools om de keuzes te maken die bij jullie passen. Ik vertel niet wat jullie moeten doen, ik geef de kennis, de handvatten en steun en maken jullie zelf de keuze die het best past.